Foto: Hans Kleijn
Basile Maneka brengt Afrikaanse muziek met veel passie

Biografie - Basile & Afrikaanse muziek in Afrika en Nederland

Basile is (gospel)zanger, gitarist, percussionst, performer, componist en docent Afrikaanse muziek. Basile groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie. Hij speelde in tal van bekende Congolese groepen, zoals: Bella-Bella, Kossa- Kossa en Viva La Musica made France de Papa Wemba. In 1976 richtte Basile, in Angola, zijn eigen succesvolle groep Los  Malucos de Luanda op.  Ook speelde hij als trompetist in Interpalanca, 1 de Maio en het Nationaal Orkest van Angola.    In Nederland werkte Basile samen met onder andere Tsjebbe Hettinga, Hendrik van der Meer, Sieb van der Ploeg, Sido Martens, Reboelje en De Dijk. Basile is in Nederland bekend van groepen als:  Mixed Up Africa United Afro-Roots, Afro- Frisonne, Baoema, Mangrove en Everyday People. Maar ook als solo artiest is Basile regelmatig te bewonderen. Samen met Wilco Kloosterman heeft Basile het eerste multiculturele  gospelkoor in Friesland  opgericht; All for One. Naast muzikant is Basile ook veel gevraagd als docent djembé en Afrikaanse zang. Basile verzorgt djembé-lessen en participeert in schoolprojecten. 
                      Direct contact of offerte?
basileafrik@hotmail.com
06-15300381
Home Biografie Blog Afrikaanse muziek Workshops Agenda Contact

Biografie

Biografie - Basile & Afrikaanse muziek in Afrika en Nederland Basile is (gospel)zanger, gitarist, percussionst, performer, componist en docent. Basile groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie. Hij speelde in tal van bekende Congolese groepen, zoals: Bella-Bella, Kossa-Kossa en Viva La Musica made France de Papa Wemba. In 1976 richtte Basile, in Angola, zijn eigen succesvolle groep Los  Malucos de Luanda op.  Ook speelde hij als trompetist in Interpalanca, 1 de Maio en het Nationaal Orkest van Angola.    In Nederland werkte Basile samen met onder andere Tsjebbe Hettinga, Hendrik van der Meer, Sieb van der Ploeg, Sido Martens, Reboelje en De Dijk. Basile is in Nederland bekend van groepen als:  Mixed Up Africa United Afro-Roots, Afro- Frisonne, Baoema en Mangrove. Maar ook als solo artiest is Basile regelmatig te bewonderen. Samen met Wilco Kloosterman heeft Basile het eerste multiculturele  gospelkoor in Friesland  opgericht; All for One. Naast muzikant is Basile ook veel gevraagd als docent djembé en Afrikaanse zang. Basile verzorgt djembé- lessen en participeert in schoolprojecten. 

Biografie

                      Direct contact of offerte?
06-15300381
                      Direct contact of offerte?
06-15300381
Foto: Hans Kleijn
Biografie
Menu

Biografie

Biografie - Basile & Afrikaanse muziek in Afrika en Nederland Basile is (gospel)zanger, gitarist, percussionst, performer, componist en docent. Basile groeide op in Kinshasa, in een rijke Congolese muziektraditie. Hij speelde in tal van bekende Congolese groepen, zoals: Bella-Bella, Kossa-Kossa en Viva La Musica made France de Papa Wemba. In 1976 richtte Basile, in Angola, zijn eigen succesvolle groep Los  Malucos de Luanda op.  Ook speelde hij als trompetist in Interpalanca, 1 de Maio en het Nationaal Orkest van Angola.    In Nederland werkte Basile samen met onder andere Tsjebbe Hettinga, Hendrik van der Meer, Sieb van der Ploeg, Sido Martens, Reboelje en De Dijk. Basile is in Nederland bekend van groepen als:  Mixed Up Africa United Afro- Roots, Afro- Frisonne, Baoema en Mangrove. Maar ook als solo artiest is Basile regelmatig te bewonderen. Samen met Wilco Kloosterman heeft Basile het eerste multiculturele  gospelkoor in Friesland  opgericht; All for One. Naast muzikant is Basile ook veel gevraagd als docent djembé en Afrikaanse zang. Basile verzorgt djembé-lessen en participeert in schoolprojecten. 
                      Direct contact of offerte?
06-15300381
Foto: Hans Kleijn